Äta och dricka

Stort kulinariskt utbud

Nyköping har runt 30 000 invånare och ett högst respektabelt utbud av restauranger, barer och kaféer för att tillfredsställa allas smak och behov. Faktum är att utbudet av mat, dryck och atmosfär är väldigt varierat här, vad man än kan tänkas vara sugen på lär finnas i Nyköping – eller åtminstone väldigt nära – flotta restauranger med sofistikerad atmosfär, avslappnade bistron, snabbmatshak och korvkiosker m.m.

Äta

restaurang i NyköpingDet finns i huvudsak tre områden man brukar intressera sig för när det kommer till restauranger – Nyköpings centrum, hamnen och skärgården. Man kan välja bland mat från en mängd olika kök – grekiskt, thailändskt, kinesiskt, japanskt, italienskt, indiskt, svensk husmanskost, spanskt m.fl.

Några restauranger som är väl värda ett besök:

  • Lamduan Thaifood: Ett mycket trevligt matställe med ljuvlig, smakrik mat från det thailänska köket.
  • Minakos: Här äter man Nyköpings godaste sushi.
  • Crazy Cow: En populär kvarterskrog där man samlas för After Work, vid sportevents, eller bara för att inta en rejäl bit mat och gott öl. Här är menyn lika väl tilltagen som portionerna.

Barer och nattliv

När det gäller barer och nattliv så finns det flera ställen att välja på som håller öppet långt in på natten, O’Leary’s och Rockbaren är två populära nattöppna barer, även Birgers Bar på samma gata som de andra två kan vara värd ett besök.

Fikadags

Kaféer finns det också ett skönt utbud av i Nyköping. Att ta en kopp kaffe och en god bulle tillsammans med gott sällskap i en mysig kafeteria är det få saker som slår och i Nyköping är det enda dilemmat att välja vilket av alla härliga hak man ska välja. I hamnen finns Aktersnurran Glasscafé som är den givna platsen under varma sommardagar, och gillar man alternativa omgivningar så får man inte missa Café Fåfängan där man bjuds på snacks och hembakade sötsaker på ekologiska och närodlade råvaror. I Nynäs slott kan man fika på kungligt vis – en ljuvlig utflykt!