Shopping

Stort och varierat shoppingutbud

Nyköping är, med sitt läge bara en timme från den svenska huvudstaden och samtidigt alldeles vid havet, en riktig pärla ur många perspektiv, och inget undantag görs när det kommer till shopping. Det finns flera mysiga gator att flanera omkring på i Nyköping och galleriorna verkar i det närmaste avlösa varandra. Allt man kan tänka sig i shoppingväg finns tillgängligt här.

Mainstreamshopping i Väster

shopping i NyköpingVästra Storgatan är Nyköpings gemytliga gågata, här finns bland annat gallerior som Gallerian Axet, Cityarkaden, Nyckeln och Västerport vari man kan shoppa loss bland allt möjligt, som kläder, hälsokost, smycken, makeup, delikatesser, apotek, heminredning, elektronik, alkohol, mat och en mängd andra saker.

Exklusiv shopping i Öster

Östra Storgatan är shoppingutbudet av lite smalare sort. Hit kan man ta sig med bil eftersom detta, till skillnad från Västra Storgatan, inte är någon gågata. Lite exklusivare sortiment erbjuds här och fokus ligger på konst, märkeskläder och exklusiv heminredning.

Torghandel på Stora Torget

Är man ett fan av torghandel så har man fantastiska möjligheter att göra fynd på Stora Torgets marknader som hålls onsdagar, fredagar och lördagar varje vecka, året om. Här köper man saker som vackra blomster, nybakat bröd och färskfångad fisk.

Shoppingcentrum utanför Nyköpings stadskärna

Är man bilburen och gillar att åka till större shoppingcentrum så finner man ett ganska väl tilltaget utbud av dessa utanför Nyköpings centrum. På Gumsbacken finns Lekia, Djurmagasinet och Elgiganten och i Pål Jungs Hage finns köpcentrum som Hööks och Stadium Outlet. Är man på jakt efter billiga stormarknader så finns det flera sådana samlade i vad som kallas Gustafsbergs handelsområde.

Second Hand i Nyköping

I tider då konsumtionen verkar stå på sin absolut högsta punkt så är det naturligt att en del av befolkningen vänder sig mot strömmen och satsar på återvinning. Second handbutiker har fått en revival även i Nyköping och Anderslunds kuriosa och loppis är en ljuvlig upplevelse för den som gillar second hand och loppmarknader. Det finns fler spännande andrahandsbutiker i och runt Nyköping, Antik & Kuriosa är t ex en antikaffär fullsmockad med gamla prylar och heminredning. Båda dessa butiker är väl värda varsitt besök.